În avalanşa de produse noi prezentate de Samsung la evenimentul Unpacked, simt că am petrecut prea puţin timp cu unul dintre cele mai inovatoare: Samsung Galaxy Watch Ultra. Reprezentantul Samsung de la faţa locului mi-a spus de câteva funcţii ale sale, dar una a rămas cu mine: un semnal audio foarte puternic care e pentru cei prinşi sub avalanşe, pentru a fi găsiţi mai uşor. Alte impresii aveţi mai jos.
În ciuda faptului că e un ceas ceva mai masiv, e foarte comod şi cureaua aceea cu găurele este foarte ergonomică, hipoalergenică, blândă cu pielea. Ceasul reuşeşte să fie şi elegant şi sportiv şi vine cu un corp din titaniu, certificare militară, sticlă de safir. Şi certificare IP68, dar şi 10 ATM. Poate rezista şi la minus 20 de grade Celsius, dar şi la plus 55. E construit ca un tanc.
Luminozitatea atinge 3000 de nits, iar noaptea are un mod special Night Mode pentru Watch Face. Poţi urca cu el până la 9000 de metri altitudine sau te scufunzi până la 500 de metri adâncime. Promite până la 100 de ore de autonomie, cu mod Power saving şi are un "antrenor de somn", care îţi dă sfaturi despre cum să te odihneşti corect.
Monitorizează şi apneea în somn şi sforăitul. Interfaţa din zona de Sporturi e complet diferită de ce aveau precedentele Watch-uri de la Samsung. E parcă mai jucăușă, dar şi mai abstractă, mai "skeumorfica", cum era acel iOS abstract, parcă 15? Ai şi un EnergyScore care îţi arată cum stai cu nivelul de energie, lucand în calcul nutriţie, somn, sport şi alţi metrici. Chiar dacă nu măsoară glicemia, ai indicele AGEs care îţi monitorizează metabolismul Are şi EKG şi monitorizare tensiune arterială.
Samsung a trecut la rândul său la ceasuri ultra premium, nu doar cele high midrange sau flagship. Aici avem un rival pentru Apple Watch Ultra şi pentru Huawei Watch Ultimate. Mizează pe rezistenta, autonomie, monitorizare şi mai avansată a sănătăţii şi sporturilor. E pachetul complet, dar cumva mi-aş fi dorit mai mult AI şi pe el.