Clasicul deja articol cu malware din Play Store e aici şi de această dată ne referim la aplicaţii din Play Store cu mai bine de 2 milioane de descărcări. Ele includ o aplicaţie de fundaluri exotice, o aplicaţie tip lanternă şi altele, care pot fura credențiale sau afişa reclame nedorite.
Furnizorul de soluţii de securitate IT Doctor Web a publicat un raport cu privire la aceste softuri problematice, cu accentul pe troieni. Cel mai des întâlnit malware în luna mai 2022 a fost Program.FakeAntivirus.1. Astfel de programe sunt deseori distribuite ca softuri antivirus şi păcălesc utilizatorii găsind ameninţări non existente pentru a îi păcăli pe utilizatori să cumpere versiunea full de soft. Apoi sunt malware-urile care modifică codul sursă al aplicațiilor din Android, fiind greu de detectat.
Iată şi lista de aplicaţii Android de care trebuie să vă feriţi:
- Wild & Exotic Animal Wallpaper with Android.HiddenAds.3158 beneath: e o colecţie de imagini, care îşi schimbă numele automat în "SIM Took Kit" şi va afişa reclame des. Are peste 500.000 de descărcări.
- Magnifier Flashlight with Android.HiddenAds.3161: aplicaţie lanternă, care îşi ascunde iconul din homescreen şi afişează reclame şi video-uri nedorite. Are 10.000 de instalări.
- PIP Pic Camera Photo Editor: descărcată de peste 1 milion de ori, se deghizează în soft de editare de imagine şi fură contul tău Facebook
- ZodiHoroscope - Fortune Finder: aplicaţie horoscop care fură userul şi parola Facebook, prin simpla intrare în aplicaţie şi logare. Are 500.000 de descărcări.
- PIP Camera 2022: o aplicaţie Camera, care fură conturi Facebook şi are 50.000 instalări.
- Driving Real Race: joc de curse care te abonează la sute de site-uri cu abonament
Nu uitaţi să descărcaţi aplicaţii doar din surse de încredere şi să le verificaţi recenziile.