Review HTC One: one for the money, one for the show! (Video)

12.456 ori
<b>Review HTC One: one for the money, one for the show! (Video)</b>Despre HTC One s-a vorbit și s-a scris foarte mult, dar nu strica o analiză amănunțită, așa cum am realizat aici la Mobilissimo.ro. Telefonul a fost anunțat cu o săptămână înainte de Mobile World Congress 2013, eveniment în cadrul căruia am...

Despre HTC One s-a vorbit și s-a scris foarte mult, dar nu strica o analiză amănunțită, așa cum am realizat aici la Mobilissimo.ro. Telefonul a fost anunțat cu o săptămână înainte de Mobile World Congress 2013, eveniment în cadrul căruia am pus și mâna pentru prima oară pe acest handset, realizând un hands on video cu el. Apoi am avut încă o experiență cu acest model la debutul sau în România și acum l-am avut o săptămână pe masa de teste, mulțumită HTC România. Haideți să vedem ce a ieșit!
​

Quickmobile.ro afișează acest terminal în oferta la prețul de 2.999 lei, dacă vă tentează și el ar trebui să vină în curând și la Orange și Vodafone la prețul de aproximativ 600 de euro, la liber. Telefonul e disponibil pe negru sau în varianta argintiu/aluminiu. începem analiza designului cu o serie de cifre, inclusiv cele 9.3 mm în grosime, care nu se simt absolut deloc, sau greutatea de 143 de grame, care la rândul său nu se simte în mod deosebit.

Design si materiale folosite in constructia lui HTC One - Partea spate!

HTC One este fabricat dintr-un bloc singular din aluminiu și are și acele dungi din policarbonat în zona din spate. Designul este migălos și se vede că s-a lucrat mult la acest handset arătos. La interior, componentele sunt dispuse sub formă de piramidă inversată, adică le avem pe cele mari sus, în zona ecranului și apoi tot mă mici, până în spate. Astfel se generează și forma ușor rotunjită a handset-ului, iar dispunerea în piramidă vine de la HTC 8X, în cazul în care vă întrebați.

Spatele lui HTC One

HTC One adopta un design unibody, are o carcasă din aluminiu cu aderență bună și nu are probleme cu goluri ciudate în carcasă, așa cum ați remarcat pe forum că s-a întâmplat în alte părți din lume. Terminalul este compact, stă bine în mâna utilizatorului și nu se zgârie în zona din spate (cel puțin versiunea pe alb), deși l-am purtat în același buzunar cu cheile.

Recenzie HTC One

Nici "vopseaua albă" nu se ia din margini, ea fiind culoarea policarbonatului. Sub ecran avem 2 butoane capacitive și nu 3 cum ne-am obișnuit, iar lateral găsim slotul microSIM. în partea superioară se afla butonul On/Off, care are și rol de emițător infraroșu. în partea inferioară avem portul microUSB cu MHL (Mobile High-Definition Link) iar în spate în zona din policarbonat superioară se afla microfonul pentru anularea zgomotului de fond, discret integrat.

HTC One review

Ne-ați întrebat pe forum dacă logo-ul HTC e vopsit pe sticlă sau eventual lipit cu stratul de protecție din plastic, că în cazul lui Xperia Z. Ei bine, logo-ul e integrat în sticlă, se afla la interior, deci nu se va lua. HTC a adoptat o construcție Zero Gap pentru aceste model, pentru ca lumina să nu aibă "scăpări" prin orificiile sale.

Display Full HD HTC One

Acum că am terminat cu acest design de nota 10, să trecem la hardware. Acest model suporta conectivitate LTE, dispune de slot microSIM și are un display Super LCD 3 de 4.7 inch, cu rezoluție full HD. Ecranul are o densitate a pixelilor de 469 ppi, în vreme ce Galaxy S4 și Xperia Z au doar 440 ppi.

Același ecran e protejat de tehnologie Gorilla Glass 2, iar dotările smartphone-ului mai includ și Beats Audio, 2 GB RAM, 32/64 GB memorie internă și WiFi. Nu avem slot microSD, dar avem DLNA, Bluetooth 4.0, NFC, infraroșu și microUSB 2.0 cu MHL. în spate se afla o cameră de 4 megapixeli cu autofocus (numit și ultrapixel - cu mărimea a pixelului de 2 microni) și bliț LED. în zona frontală avem o cameră de 2.1 megapixeli, iar sub carcasă se află un procesor Qualcomm Snapdragon 600, un quad core de 1.7 GHz cu GPU Adreno 320.

HTC One Review Hardware

Specificațiile lui HTC One se încheie cu senzor de proximitate, accelerometru, giroscop, busola, radio FM stereo și bateria neînlăturabilă Li-Polymer de 2300 mAh. Ea asigură cam 22 ore de funcționare, sau cel puțin nouă ne-a oferit atât. Din acest interval, 2 ore am filmat cu telefonul la concert, 1 ora ne-am jucat, 2 ore am făcut upload pe Dropbox și am realizat și câteva apeluri, web browsing și am ascultat și muzică timp de câteva ore, deci stăm bine la capitolul baterie.

Pe partea audio am fost foarte încântați de performanța acestui device, cu un volum total asurzitor și de-a dreptul impresionant. Am ascultat atât melodii axate pe voce, cât și melodii axat pe bas sau chitară, iar difuzoarele frontale stereo au făcut față cu brio la orice provocare. HTC One are volumul cel mai ridicat dintre toate tabletele și telefoanele testate de mine vreodată, ba chiar întrece și câteva laptopuri.

Experienta audio pe HTC One (Beats Audio - BoomSound)

Beats Audio și BoomSound își aduc aportul, primul printr-un plus de bas, iar al doilea prin plasarea difuzoarelor stereo și un amplificator intern. în ciuda volumului uriaș, nu apare vreun pic de distorsionare, dacă vă faceți griji la acest capitol. Per total, experiența audio este extraordinară, de nota 11/10, dacă pot spune așa.

în ce privește playback-ul video, v-am prezentat un trailer al jocului Bioshock Infinite și trebuie să menționez că acest ecran se comporta bine chiar și în bătaia soarelui. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar tehnologia Super LCD 3 își face excelent treaba. Aflați și că negrul nu e atât de adânc ca la panourile AMOLED, dar culorile sunt foarte naturale, iar textul se vede fantastic în web browser și fără zoom.

HTC One BlinkFeed

BlinkFeed pare a pluti pe ecran, contrastul este bun, iar playback-ul Full HD arata excelent. și acum... avem foarte multe să vă spunem despre cameră, faimoasa cameră de 4 megapixeli, dar nu orice pixeli, ultrapixeli! Senzorul foto de pe acest device este de mărimea unuia de 12 megapixeli și mai trebuie să știți un detaliu: în vreme ce un pixel al lui Nokia 808 PureView are mărimea de 1.4 microni, un pixel al lui HTC One măsoară 2 microni.

Acest pixel de mărime mai mare poartă numele de Ultrapixel și aduce un nivel de noise mai scăzut și un dynamic range mai bun. Avem la dispoziție și stabilizare optică a imaginii, iar senzorul are diagonală de 1/3 inch și aspect 16:9, plus lentila cu 5 elemente și deschidere F/2.0. Fotografiile realizate cu această cameră au o rezoluție de 2688 x 1520 în aspect 16:9 și 2048 x 150 în 4:3.

Review HTC One - Camera

în zona de opțiuni ale camerei găsim o gamă variată de opțiuni, de la balans de alb, la contrast, expunere, luminozitate, ISO până la nivelul 1600, efecte de tot felul (sepia, alb/negru, posterize, focus blur și multe altele). Stabilizarea optică a imaginii se realizează prin corectarea imaginii pe 2 axe, cu frecvența de 2000 de ori pe secundă. Din câte știu la Nokia Lumia 920 se realiza o corectare cu ajutorul giroscopului de 500 de ori pe secundă.

HTC One - imagini capturate noaptea

Prin ce iese în evidență HTC One de fapt? Ei bine, fotografiile făcute ziua arată normal, dacă pot să spun așa, adică nu eclipsează vreo altă cameră de pe telefon Android de pe piață, dar imaginile capturate noaptea și în condiții low light arată foarte bine. Avem parte și de posibilitatea de a realiza capturi de tip panorama, slow motion și captura foto și video HDR. Spre deosebire de Sony Xperia Z, aici HDR-ul chiar se simte, și diferența de luminozitate e clară.

Filmare HTC One in conditii de lumina scazuta si sunet puternic.

Capturile video se realizează la 1080p și 30 FPS sau 720p la 120 FPS. Rezultatul e un clip video MP4 cu bitrate de 20 Mbps, iar captura audio se realizează stereo la bitrate de 192 Kbps. Aceeași captură are un sampling rate de 48 Khz, iar camera acestui telefon are o lentilă de 28 mm, dacă doriți detalii tehnice de acest gen. Aveți aici un întreg editorial dedicat capturii video la concert realizată cu HTC One, deci știți și potențialul său în această zonă.
​

HTC One - imagini capturate ziua

Rețineți că telefonul filmează foarte bine în aceste condiții, dar are probleme cu focalizarea și zoom-ul sacadat. Din câte am înțeles problemele se remediază cu cel mai nou update. Nici camera frontală nu trebuie neglijată, deoarece avem un sistem inovator și aici. E vorba despre o cameră de 2 megapixeli cu lentila wide angle F/2.0 la 88 de grade. Camera e capabilă de captură full HD și chiar și de HDR.

și apoi vine rândul faimosului HTC Zoe. Acest sistem își face simțită prezența în galerie, editare foto, preview-uri foto/video și în general experiența de imagine a terminalului. în primul rând, odată ce selectați opțiunea Zoe în interfața camerei și apăsați butonul de shutter, camera va realiza 20 de capturi foto la rezoluție maximă și 3 secunde de video. Aceste 3 secunde se împart în o secundă de captură video înainte de apăsarea shutter-ului și 2 secunde după.

Zoe realizează un preview pentru fiecare galerie de tip eveniment în partea superioară, astfel că puteți vedea într-un colaj animat un soi de rezumat al unei zile în care ați făcut poze. Rezumatul e disponibil sub formă de clip Zoe de 30 de secunde, în cadrul căruia puteți schimba muzică, cadrele sau modul de vizualizare, cu diferite efecte și personalizări.

Am făcut și noi un Zoe pentru captura din București, cu o temă pariziană și soundtrack pe măsură. Zoe are efect și asupra fețelor capturate, astfel că scoate chipurile în evidență încercuindu-le și va permite să alegeți cadrele cu zâmbet. Puteți și edita fotografiile cu o serie de efecte pe care le vedeți în video review, inclusiv prelucrarea formei fete și eliminarea imperfecțiunilor pielii.

Per total o cameră foarte bună, cu mult peste alte camere de terminale Android și la duel direct cu camera lui Nokia Lumia 920. Trecând la software, HTC One rulează Android 4.1.2, cu interfața HTC Sense 5.0, iar singurul regret legat de OS este că zonă de notificări nu are toggle-uri pentru conectivitate, profil de utilizare și alte shortcut-uri.

Benchmark-uri HTC One (Download)

Trecând la benchmark-uri, am decis să comparăm HTC One cu Sony Xperia Z, un alt telefon Full HD testat de noi și ASUS PadFone 2, un terminal quad core foarte performant. în Quadrant HTC One obține un scor impresionant, de 12.425 puncte, peste Xperia Z și cele 8011 puncte ale sale și peste cele 7655 puncte ale lui PadFone 2. în AnTuTu din nou un scor record: 22.573 puncte pe HTC One, peste Xperia Z, cu 16.000 puncte și ASUS PadFone 2 cu 21.000 puncte. în NenaMark 2 am atins 61.4 FPS, față de cele 59.9 FPS de pe Xperia Z și 58.6 FPS pe ASUS PadFone 2.

în Vellamo am obținut 2397 puncte, peste Xperia Z, care a atins 2187 puncte și PadFone 2, cu 1992 puncte. în BrowserMark 2 am atins 1529 puncte cu HTC One și 1698 cu Xperia Z, deși experiența de web browsing nu suferă deloc. Browserul este rapid, sistemul de taburi este arătos, iar tastatura virtuală este comodă pe HTC One. HTC Sense 5.0 se remarcă prin simplitate și minimalism.

Prezentare HTC One

Merge pe nuanțe de gri în UI, 5 ecrane Home și o serie de noi widget-uri create de HTC. Puteți selecta mărimea grilei de aplicații (3x4 sau 4x5), iar per total interfața da senzația de seriozitate și precizie. Cele 2 butoane capacitive au multiple utilizări, astfel că dacă țineți apăsat butonul Home veți declanșa Google Now, iar dacă apăsați pe el de două ori veți declanșa zona de multitasking. Aceasta presupune 9 ferestre cu aplicațiile rulate recent, pe care le puteți închide prin swipe în sus.

De vreme ce nu există buton Meniu capacitiv, la aplicațiile deschise va apărea un buton virtual în partea inferioară a ecranului, cu rol de buton meniu. BlinkFeed vine drept HomeScreen principal standard, dar poate fi mutat și înlocuit cu un alt HomeScreen. Totuși nu se poate renunța la el, orice ați face. Ca design BlinkFeed aduce cu FlipBoard puțin și are rolul de a afișa feed-ul Facebook și Twitter al utilizatorului, plus câteva surse de știri alese dintr-o listă de site-uri și publicații celebre.

Review HTC One

Fluxul informațional este bine compartimentat și se încarcă rapid, iar utilizatorul poate selecta să vadă numai tweet-uri, statusuri Facebook sau știri. Din păcate nu puteți selecta și un feed RSS preferat, cum ar fi cel Mobilissimo.ro spre exemplu. Trecând la alt aspect, HTC One oferă o calitate a convorbirilor deosebită, cu anulare a zgomotului de fond eficientă și aflați că în acest caz carcasa din aluminiu nu afectează semnalul celular sau pe cel WiFi.

HTC One are în zona de aplicații și un mod de funcționare Car, care afișează opțiunile principale ale terminalului, precum accesul la GPS sau lista de apeluri, la doar o apăsare pe ecran distanță. Există și un mod de funcționare pentru copii, unul oferit de serviciul Zoodles, plus o serie de unelte și aplicații de productivitate, de la Dropbox la vreme și de la Notițe la Tasks.

Recenzie video HTC One

Nu putem uita de funcția TV, care afișează atât programul televiziunilor, cât și funcția de telecomandă a telefonului, care vă permite să controlați via infraroșu un televizor sau alte câteva gadgeturi multimedia. Am conectat HTC One la un televizor Samsung și a funcționat perfect drept telecomanda. și acum a venit marele moment al aspectelor Pro și Contra legate de HTC One, plus concluzii.

Iată aspectele Pro:

  • design excelent;
  • materiale premium;
  • calitate audio și video fantastică;
  • capturi low light foarte bune;
  • interfața plăcută a camerei, cu multe opțiuni;
  • Zoe e original și binevenit;
  • BoomSound își face simțită prezența;
  • camera ultrapixel are un potențial mare;
  • port infrasoșu (telecomandă)[
  • BlinkFeed arată și se mișca bine.

și aspectele Contra:

  • BlinkFeed poate fi ușor obositor;
  • camera pierde focalizarea la filmare uneori;
  • zoom sacadat;
  • nu avem butoane shortcut în zona de notificări;
  • prețul ușor prohibitiv.

și acum concluziile legate de acest smartphone, unele pozitive și încântătoare. HTC One primește o notă de 10 din 10 pentru design, 9.5 din 10 pentru hardware, 9.5 din 10 pentru OS și UI, pentru un total de 9.67 din 10, rotunjit la 9.7. Aceasta e nota cea mai mare primită de un smartphone analizat de Mobilissimo.ro. HTC One este un telefon mobil fantastic, cu un design deosebit, capacități multimedia extraordinare și o achiziția pe care nici un utilizator nu o va regreta. Doar 2 modele pot provoca acest telefon la duel în 2013: iPhone 5S și Samsung Galaxy S4. Rămâne de văzut dacă vor reuși să îl învingă... Până atunci le mulțumim HTC România pentru modelul oferit în teste și vă invităm pe Forumul Mobilissimo la discuții.

Review HTC One

, HTC One
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×