Samsung Galaxy A52 5G devine oficial: telefon cu refresh rate de 120 Hz, cameră cu stabilizare optică; Apare şi A52 4G

5.972 ori
<b>Samsung Galaxy A52 5G devine oficial: telefon cu refresh rate de 120 Hz, cameră cu stabilizare optică; Apare şi A52 4G</b>Samsung a dezvăluit astăzi noua sa serie de telefoane Galaxy A, care include modelele Galaxy A52, Galaxy A52 5G şi Galaxy A72. În acest articol ne axăm pe Samsung Galaxy A52, dar şi pe Galaxy A52 5G, varianta

Samsung a dezvăluit astăzi noua sa serie de telefoane Galaxy A, care include modelele Galaxy A52, A52 5G şi A72. În acest articol ne axăm pe Samsung Galaxy A52, dar şi pe Galaxy A52 5G, varianta sa cu upgrade-uri. Modelul 5G are refresh rate-ul mai mare, 5G în loc de 4G şi un CPU mai performant. Avem detalii mai jos.

Design

Galaxy A52

Telefonul este certificat IP67, fiind rezistent la apă şi praf şi poate fi scufundat în maxim 1 metru de apă timp de 30 de minute. Măsoară 8.4 mm în talie şi cântăreşte 189 de grame. vine pe nuanţele Awesome Black, Awesome White, Awesome Blue, Awesome Violet şi are un spate din plastic. Designul camerei aduce cu cel al seriei S21, doar că modulul camerei nu e înfăşurat în jurul coltului din stanga-spate.

Display

Galaxy A52

Samsung Galaxy A52 vine cu un ecran Infinity-O Super AMOLED de 6.5 inch, cu rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli. Are refresh rate de 90 Hz pe versiunea 4G şi 120 Hz pe cea 5G. Samsung oferă tehnologie Eye Care Display/Comfort Shield, care scade cantitatea de lumină albastră la mai puţin de 12.5% faţă de modele precedente. Ni se promite şi o luminozitate de până la 800 de nits.

Hardware

  • Procesor: Snapdragon 750G 5G / Snapdragon 720G (varianta 4G)
  • Display: 6.5 inch, Super AMOLED Full HD+, 90 Hz (varianta 4G) / 120 Hz (varianta 5G)
  • RAM: 6/8 GB, 4 GB (varianta 4G)
  • Stocare: 128/ 256 GB + microSD
  • Baterie: 4500 mAh, încărcare la 25W
  • Cameră selfie: 32 MP
  • Cameră spate: 64 MP (OIS) + 12 MP ultrawide + 5 MP Macro + 5 MP Bokeh
  • Conectivitate: 4G, 5G, WiFi dual band, Bluetooth 5.0, USB-C 2.0, GPS, Glonass, Beidou, NFC
  • Altele: difuzoare stereo tunate de AKG, Dolby Atmos
  • Securitate: cititor de amprente integrat în ecran

Cameră

În faţă, decupată în ecran într-un orificiu centrat găsim o cameră de 32 MP cu focalizare fixă. În spate într-un modul cu design inspirat de la Galaxy S21 se afla o cameră quad. Păstrează camerele de 5 MP Bokeh şi 5 MP Macro de la predecesor, ambele cu deschidere F/2.4. Camera principală de 64 MP primeşte stabilizare optică şi are deschidere F/1.8, iar cea ultrawide are 12 MP şi deschidere F/2.2. Avem parte şi de moduri precum Single Take, dar şi de Pro Video, AR Doodle, Food, Night, Super Slo Mo şi Hyperlapse. În Pro Video putem umbla la expunere, ISO, balans de alb şi altele.

Galaxy A52

Zoom-ul digital merge până la 10X, iar în timpul filmării poţi face o fotografie la rezoluţie de 8 MP prin funcţia 4K Video Snap. Single Take are câteva dintre opţiunile inteligente văzute şi la S21, cam jumătate dintre ele, realizând o serie de cadre/video-uri cu filtre şi artificii inteligent aplicate. Apare şi Quick Take pentru captura în rafală a unui moment animat şi opţiunea de a crea un G F din acel moment.

Night Mode este şi el prezent, ca şi Scene Optimizer, care cu ajutorul AI-ului optimizează fiecare scenă adaptându-se la context şi obiectele fotografiate. Samsung a lansat şi un Fun Mode, creat alături de Snapchat, care îţi aplică o serie de filtre haioase pe faţă. Macro puteţi face la o distanţă de 3-5 cm.

OS, UI şi altele

Telefonul rulează Android 11 cu One UI 3.1 aplicat peste, cu securizare din partea Knox şi suport SmartThings FInd şi Smart Tag. Avem şi funcţia AI Power Saving, care ştie exact cât să încarce telefonul şi cât să ajusteze consumul pentru a duce la 2 zile de utilizare, cât promite Samsung. Se aplică şi optimizări ale consumului de baterie pentru a evita uzura. Bixby Routine este de asemenea disponibil şi e personalizabil, iar Advanced Game Booster va încânta gamerii cu o sumedenie de opțiuni legate de monitorizarea temperaturii, prioritatea notificărilor, afişarea butoanelor navigaţionale, capturi de ecran şi administrarea memoriei.

Alte funcţii menţionate la prezentarea oficială sunt Music Share, Continuity, care te lasă să continui un text început pe tabletă în Notes spre exemplu sau o altă activitate, cu totul perfect sincronizat. Există şi compatibilitate cu brelocul SmartTag şi SmartThings Find. În rest avem toate opţiunile clasice Android 11/ One UI 3.1, cu bule pentru chat, istoric de notificări, widgeturi noi în lockscreen, meniu nou de volum şi notificări separate pentru chat.

Samsung Galaxy A52, prețuri actualizate:

 
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×