OnePlus 10T review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

4.145 ori
<b>OnePlus 10T review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>După un an fără flagship de toamnă, OnePlus revine şi ne oferă un OnePlus 10T, care într-un fel e mai mult succesorul nelansatului OnePlus 10 decât al lui OnePlus 10 Pro. Imediat cum a sosit şi-a pus tichia aurită pe cap, pe care scrie

Introducere

După un an fără flagship de toamnă, OnePlus revine şi ne oferă un OnePlus 10T, care într-un fel e mai mult succesorul nelansatului OnePlus 10 decât al lui OnePlus 10 Pro. Imediat cum a sosit şi-a pus tichia aurită pe cap, pe care scrie "cel mai ieftin telefon cu procesor Snapdragon 8+ Gen 1". Asta pentru că el costă doar 699 euro şi ne aminteşte de perioada când OnePlus redefinea ideea de flagship killer. Păstrează designul lui OnePlus 10 Pro, cu câteva modificări de materiale şi fără buton Mute, iar Hasselblad nu mai e parte din această ecuaţie. 

A fost primul telefon cu încărcare la 150W care a intrat în România, la început de august 2022, cu câteva zile înainte de realme GT Neo 3 150W. Şi totuşi ce compromisuri au fost făcute pentru a duce preţul aşa jos? Suspecţii obişnuiţi sunt aici: fără microSD, fără încărcare wireless, certificare IP şi cu o cameră mai modestă în spate, cu senzorul principal de 50 MP de pe OnePlus Nord 2T, dar şi cu o cameră modestă de 8 MP ultrawide şi una de 2 MP Macro.

Rama telefonului e acum din plastic, iar ecranul este unul de 6.7 inch AMOLED cu refresh rate de 120 Hz. Ce e interesant e că deşi a fost anunţat în aceeaşi zi cu OxygenOS 13, el rulează doar OxygenOS 12.1. La prima vedere procesorul, tipul de RAM, stocarea, poate chiar şi bateria duc cu gândul la un telefon de gaming. Hai să vedem dacă îi mai găsim şi altă nişă său public ţintă...

Design OnePlus 10T

Ramă de plastic, destul de masiv, fără certificare IP

Ca să fie clar din start: designul lui OnePlus 10T este aproape unu la unu cu Oneplus 10 Pro. Diferența constă în lipsa butonului slider Mute şi a brandingului Hasselblad. S-au schimbat şi materialele, mai precis rama, care e acum din plastic, spre dezamăgirea lui JerryRigEverything, care a îndoit uşor telefonul. Mă rog, uşor pentru el, fiind fost puşcaş marin şi împingând mult la piept la sală. 

Video-review OnePlus 10T, secțiunea Design

OnePlus 10T vine cu spate din sticlă şi Gorilla Glass 5 ca protecţie pentru faţă şi spate. Faţă de OnePlus 10 Pro se schimbă puţin şi modul în care modulul foto poreclita "plita" se uneşte cu rama. Versiunea testată de noi este aparent verde, practic un gri-albăstrui şi cam atrage amprente. Nuanţa se numeşte Jade Green şi mai există şi una neagră, cu finisaj ceva mai dur, teoretic inspirat de pietrele netede ale fundului de rău. 

A se remarca şi modul în care se uneşte camera foto din spate cu rama: acolo unde OnePlus 10 Pro avea o separare şi delimitare clară a camerei, aici avem o continuare a modulului foto pe curbura spatelui pentru a se uni cu rama. Avem de-a face cu un smartphone mare aici, de categorie grea, lung, lat şi chiar alunecos. Butoanele sunt puse totuşi la îndemână. Avem şi protecţie din plastic aplicată din fabrică peste ecran. 

Am remarcat şi că avem cititorul de amprente optic integrat ceva mai jos decât pe OnePlus 10 Pro. Dacă vreţi dimensiuni, OnePlus 10T măsoară 8.8 mm în talie şi cântăreşte 204 grame. Îl ajuta la confort sporit la manevrare muchiile curbate ale spatelui. Probabil v-aţi dat seama deja şi că nu avem certificare IP aici. 

Display OnePlus 10T

Imersiv pentru video şi jocuri, dar refresh rate-ul nu e "turat" destul

OnePlus 10T are un ecran Fluid AMOLED de 6.7 inch, cu rezoluţie de 2412 x 1080 pixeli. De această dată nu a mai primit panou LTPO2, cum avea OnePlus 10 Pro, deci nu avem refresh rate variabil între 120 Hz şi 10 sau chiar 1 Hz aici. Avem totuşi un panou de calitate, care afişează 1 miliard de culori, are refresh rate de 120 Hz şi suport HDR10+.

Video-review OnePlus 10T, secțiunea Display

Vine şi cu protecţie Gorilla Glass 5, dar şi cu panou din plastic aplicat din fabrică. Acest panou 10 bit are muchii înguste, este imersiv şi nu mă deranjează în mod deosebit nici bărbia şi poate nici orificiul pentru camera selfie, deşi nu mă supăram dacă acesta era mai mic. Cum stăm cu experienţa de vizionare pe Netflix şi YouTube? Am vizionat "The Gray Man" şi câteva videoclipuri mai colorate de la Gorillaz şi am avut parte de un ecran luminos, care se descurcă bine în condiţii de soare puternic, având un contrast satisfăcător.

Are şi unghiuri largi de vizualizare, negru adânc şi o paletă largă de culori. Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 505 LUX. E sub cei 605 LUX ai lui OnePlus 10 Pro, dar depăşeşte ASUS ZenFone 9, POCO F4 GT şi vivo X80 Pro. E sub OPPO Find X5 Pro, Xiaomi 12 Pro, Galaxy S22+ şi S22 Ultra. 

Test Luminozitate ecran

  • 1.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • 2.Google Pixel 91753 (LUX)
  • +
  • 260.OnePlus 10T505 (LUX)
  • 261.Samsung Galaxy Note 5504 (LUX)
  • 262.Samsung Galaxy A7 (2016)504 (LUX)
  • 263.Samsung Galaxy A3 (2016)504 (LUX)
  • 264.Allview X4 Soul Infinity N502 (LUX)
  • 265.Apple iPhone 8 Plus501 (LUX)
  • 266.ASUS ZenFone 3 (ZE552KL)500 (LUX)
  • 267.Samsung Galaxy A8 (2018)500 (LUX)
  • 268.Elephone Trunk499 (LUX)

În setări găsim multiple opţiuni de culoare pentru display: Vivid, setarea default, Natural, Cinematic, Brilliant. Există şi un slider pentru temperatura culorii. Refresh rate-ul se poate seta pe 60 sau 120 Hz. Aş remarca totuşi că jocurile nu sar de 60 Hz şi că aplicaţiile nu prea trec nici ele de 60 Hz chit că ai 120 Hz activat. Poate doar scrolling-ul pe Instagram şi Facebook şi unele browser să mai mişte "acul".  

Aş menţiona şi faptul că gamerii primesc răspuns la atingere de până la 1000 Hz, iar alte funcţii ale ecranului sunt următoarele:

  • Eye Comfort
  • Image Sharpener
  • Video Color Enahncer
  • Screen Color Mode
  • Auto Brightness
  • Manual Brightness
  • Screen Color Temperatura
  • Bright HDR Video Mode
  • Dark Mode
  • Vibrant Color Effect Pro
  • 123
OnePlus 10T
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×