Nothing Ear (2) Review: Generația 2.0 de căști wireless bifează o evoluție notabilă, păstrând design-ul transparent deja familiar

1.143 ori
<b>Nothing Ear (2) Review: Generația 2.0 de căști wireless bifează o evoluție notabilă, păstrând design-ul transparent deja familiar</b>Pas cu pas, Carl Pei a reușit să facă din brandul Nothing unul de succes, iar așa cum îți amintești, primul produs lansat de această firmă pe piață a fost o pereche de căști, mai precis Nothing Ear (1). Noi le-am testat rapid după lansare

Pas cu pas, Carl Pei a reușit să facă din brandul Nothing unul de succes, iar așa cum îți amintești, primul produs lansat de această firmă pe piață a fost o pereche de căști, mai precis Nothing Ear (1). Noi le-am testat rapid după lansare. Asta se întâmpla în octombrie 2021. Acum iată-ne în mai 2023, la aproape 2 ani distanță - timp în care compania a mai adus pe piață și un prim telefon (Nothing Phone 1), cât și căștile Nothing Ear Stick.

Așadar, după două produse audio, ar trebui să vedem și o evoluție odată cu Nothing Ear (2), căști pe care le-am testat în ultima perioadă și care astăzi primesc și recenzia mult așteptată, atât în format text, cât și video. Dacă a reușit Nothing și de această dată aflăm din rândurile de mai jos. 

Nothing Ear (1) video review:

Unboxing și design

Experiența de unboxing se păstrează și în cazul acestui produs Nothing, astfel că trebuie să fii foarte precaut dacă vrei să păstrezi cutia în stare bună, având un mecanism de deschidere controversat, tip rupere, care va afecta ambalajul, ceea ce s-a întâmplat și cu varianta de test ajunsă la noi. Odată ce rupi cu grijă capacul, vei găsi într-un plic manualul de utilizare, iar sub dai de tocul și căștile în sine.

Dai la o parte și această parte și descoperi două cutiuțe mici, într-una fiind dopurile din silicon de diferite dimensiuni, iar în alta un micuț cablu USB-C pentru alimentare. Ca design, schimbările vizuale sunt minime și doar dacă vei avea cele două generații una lângă alta vei descoperi ce s-a modificat. Ce se remarcă din start este dimensiunea mai compactă a tocului de purtare plus mici elemente pe ici pe colo în cazul căștilor. 

Se păstrează abordarea transparentă, pentru căști și toc. Un look unic pe care pasionații tech îl vor aprecia, având ocazia să vadă tehnologia de la interior. Apropo, greutatea scade de la 4.7 grame la 4.5 grame per cască și de la 57.4 grame la 51.9 grame pentru tocul de purtare. De asemenea, trecem de la certificare IPX4 la IP54, pentru protecție la contactul cu apa.  :

Specificații audio 

Ne uităm și asupra listei de specificații și descoperim un sistem activ de anulare a zgomotului de fond care poate reduce zgomotul cu până la 40 DB, ceea ce putea și predecesorul, doar că acum apare și soluția Adaptive ANC. Primim drivere de11.6 mm, 3 microfoane pe fiecare cască, plus noutăți legate de transmiterea vocilor în timpul apelurilor. Ceva de care clar te vei bucura este Dual Connection și playback-ul 24-bit Hi-Res Audio cu LDHC 5.0. Avem și posibilitatea de a crea un profil de sunet personal, noi setări pentru egalizator și desigur customiza gesturile de control.

Nothing Ear 2

Apare și funcția Find my Earbuds, iar în aplicația companion ai posibilitatea de a realiza un test pentru a găsi mărimea de dopuri potrivită urechilor tale. Există și detecție la purtare iar spre deosebire de prima generație care oferea gesturi tactile pentru control, acum ai gesturi de tip “Force Touch”, ceea ce înseamnă că vei apăsa mai proeminent pe tije pentru a realiza acțiunea dorită. Apeși de două ori sau mai degrabă strângi de căști pentru a schimba piesa sau faci același lucru de 3 ori pentru a reveni la piesa anterioară. O apăsare de 2 secunde activează/dezactivează ANC-ul. 

Nothing Ear 2

Pe partea de codecuri avem SBC, AAC și LDHC5, care se traduc într-o performanță mai bună, conexiuni mai sigure și latență foarte mică. Se oferă și conectivitate Bluetooth 5.3, iar legat de acel feature Dual Connexion, vei putea avea căștile conectate la două dispozitive în același timp, iar dacă pe telefon de exemplu ai un apel, se va face trecerea la acel dispozitiv pentru a purta conversația telefonică. 

Experiență audio, acustică

Sunt sigur că vrei să știi și cum se aud aceste căști, de nivel mid-range să spunem dacă ne uităm la prețul la care ajung să fie comercializate, undeva la 700-800 de lei, așadar rival de Huawei FreeBuds Pro 2 și Galaxy Buds2 Pro, căști pe care am avut ocazia să le testez în trecut, astfel că îmi pot face o idee și o comparație între acestea și ce livrează Nothing Ear (2). Aș începe cu design-ul, confortabil și chiar dacă nu pare mult, căștile sunt mai ușoare decât prima generație, fapt ce contribuie la sporirea confortului.

Căștile stau perfect în urechi și te poți ajuta de diferitele mărimi de dopuri din silicon pe care le găsești în pachet, iar în aplicație ai și acea secțiune prin care vei alege mărimea potrivită urechilor tale. Dacă la confort și design stăm cât se poate de bine, cum se prezintă acustica? Am testat căștile atât pe iOS, cât și pe Android folosind un Nothing Phone (1), iar în ambele cazuri am avut parte de o experiență identică de streaming audio, fără pic de diferență de la o platformă la alta.

Nothing Ear 2

Am purtat apeluri clare, cu volum puternic și anulare a zgomotului care și-a făcut simțită prezența, astfel că destinatarul m-a înțeles clar chiar și atunci când mă aflam în medii zgomotoase. Am folosit căștile Nothing Ear (2) zi de zi pentru a asculta muzică la muncă, acasă, în transportul în comun și m-am bucurat de ANC-ul livrat aici, reușind să atenueze zgomotele puternice și deranjante din jur, de la sunetul tastaturii mecanice, la bormașina vecinului și până la lătratul cățeilor din apartamentul de lângă. 

Căștile au fost purtate și pe avion de către colegul Sorin, livrând aceeași anulare activă de zgomot de calitate, iar după ce le-am testat și eu, pot spune că este un sistem ANC pe care te poți baza în tot soiul de scenarii, desigur ținând cont de suma plătită. Nu se vor ridica la performanța unor AirPods Pro 2 de exemplu, care pot fi folosite chiar și pe post de dopuri de urechi pentru a beneficia de liniște. Nothing Ear (2) nu poate face asta, microfoanele egalizând presiunea cumva diferit astfel că se simte un white noise când nu ai muzică redată.

Mostră de sunet cu și fără anularea zgomotului de fond:

Există și Adaptive ANC - ceea ce înseamnă că Nothing Ear (2) își vor adapta frecvența la care lucrează pentru a filtra zgomotul de fond în funcție de mediul în care ești. Reușesc să anuleze cu succes zgomote precum cele emise de ventilatoare, huruitul avionului, mijloace de transport în comun și lista poate continua. În aplicație ai setări extra pentru ANC, cu 4 praguri - HIGH, Mid, Low sau Adaptive (în funcție de mediu), există și mod Transparență pentru a auzi zgomotele importante de la exterior, precum claxoane și desigur există și modul Off.

 Ai și un egalizator de care poți profita la maximum, cu opțiuni presetate precum Balanced, More Bass, More Treble sau Voice. Le-am testat pe fiecare în parte și am fost pe deplin mulțumit, iar dintre toate More Bass a fost și este modul pe care îl am bifat și acum, reușind să livreze un bass profund care se simte din start, imediat cu activarea modului. Poți crea și un mod custom, iar dacă vrei focus pe voci alegi modul Voice. O suită bine prezentată și ușor de trecut de la un mod la altul din aplicație. 

Înaltele sunt redate aproape de excelență din punctul meu de vedere, iar ca volum, sunt pe deplin mulțumit. Nu sunt adeptul unui sunet puternic, dar dacă vrei asta, Nothing Ear (2) livrează pe măsură. Am folosit căștile la maxim 70% volum și chiar și la acest nivel sunetul era tare, iar la maximum te simți ca într-o discotecă, dar nu recomandăm asta. Maxim 90% pentru a proteja auzul. Apropo, chiar și la volum maxim nu am remarcat distorsiune sau pierderi de calitate.

Baterie și aplicație 

Pe hârtie, cei de la Nothing indică o autonomie cu 1 oră în plus față de prima generație, de la 5 ore la 6 ore. Crește și autonomia totală cu ajutorul tocului, de la 34 la 36 ore. Avem și alimentare rapidă, astfel că 10 minute de încărcare înseamnă 1.8 ore de playback audio. Ai și încărcare wireless Qi sau poți opta în continuare pentru încărcarea via USB-C. Pe parcursul testelor noastre am ajuns la cifre apropiate de cele indicate de către producător, dar ca de fiecare dată, autonomia va varia de la un utilizator la altul, volumul fiind cel care contează mult în durata obținută.
Aplicație 

Nu am uitat de aplicația companion pe care o găsești rapid pe telefonul tău sub numele Nothing X, disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS. Căștile funcționează impecabil pe ambele OS-uri, doar că pe un Nothing Phone de exemplu, vei avea parte de funcția Find My pentru a găsi căștile în cazul în care le rătăcești. Aplicația este intuitivă și foarte ușor de folosit, cu detalii în timp de real despre autonomie. Găsim și EQ customizabil, o zonă de sfaturi, customizezi și gesturile, iar tot din aplicație vei alege varianta de anulare a zgomotului dorită și poți începe un test pentru a găsi un profil de sunet personal. 

Impresii

Am ajuns și la partea finală, cea a impresiilor, iar dacă ai citit până acum știi și concluzia la care am ajuns. Nothing Ear (2) este o pereche de căști wireless de calitate, cu evoluție notabilă de la prima generație. Se păstrează abordarea transparentă care poate fi considerată unică în acest segment de purtabile, la pachet cu o aplicație excelentă, o anulare ANC pe care te poți baza în tot soiul de medii în care te poți afla, un sistem de anulare echilibrat din punctul meu de vedere.

Întreg pachetul este atractiv și există și latență scăzută pentru gaming. Te vei bucura de sunet foarte bun, fie că este rock sau dance, podcast-uri sau hip-hop. La suma cerută, sunt puține căști care să se descurce atât de bine și am apreciat mult și conexiunea duală care poate fi de mare ajutor dacă lucrezi și vei folosi căștile pe două dispozitive. Te vei bucura de apeluri mai bune față de predecesor, de mai multă personalizare a sunetului și crește și autonomia. 

Preț și disponibilitate

Căștile pot fi găsite local în oferta eMAG și Orange, sau pe site-ul oficial Nothing Europe aici

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×