Huawei FreeBuds 4i Review: Căşti de 399 lei cu ANC care se aud ca unele de 700 de lei

8.039 ori
<b>Huawei FreeBuds 4i Review: Căşti de 399 lei cu ANC care se aud ca unele de 700 de lei</b>Huawei FreeBuds 4i e cea mai nouă pereche de căşti de la Huawei, care a debutat la final de lună martie şi are rolul de a aduce funcţii ale unor căşti de 700+ lei într-un pachet de 399 lei. La debut au venit cu

Huawei FreeBuds 4i e cea mai nouă pereche de căşti de la Huawei, care a debutat la final de lună martie şi are rolul de a aduce funcţii ale unor căşti de 700+ lei într-un pachet de 399 lei. La debut au venit cu o brăţară Huawei Band 4 cadou. Căştile vin pe alb, negru sau roşu, cu nuanţa roşie mega populară fiind foarte greu de găsit, pentru că o vrea toată lumea. Căştile sunt unele TWS, cu ANC, 10 ore de autonomie şi dop din silicon. Să înceapă recenzia!

Menţionez că am folosit acest produs timp de 2 săptămâni şi am consumat albume noi rock, hip-hop şi altele.

Unboxing

În cutie se află un cablu USB-C la USB-A surprinzător de lung, 4 dopuri pentru căşti şi manual.

Design

Huawei FreeBuds 4i

Căştile vin cu o cutie de încărcare şi transport ovoidală şi lucioasă, care poate atrage uşor zgârieturi dacă o ţii lângă chei. Căştile au protecţie IPX4 contra stropirii şi cântăresc 5.5 grame. Stau comod în ureche, au dop din silicon şi nu dau senzaţia că ar cădea când faci jogging, yoga sau chiar când ridici greutăţi.

Cutia de transport are un LED ce indică încărcarea, port USB-C jos şi buton lateral pentru pairing. Revenind la căşti, ele cu corpul mai lung decât FreeBuds Pro, dar mai îngust. Aduc cu AirPods Pro şi implicit şi cu personajul Pea Shooter din Plants versus Zombies. Prin natura designului sigilează bine canalul auditiv, dar unii nu vor aprecia presiunea aferentă. Ce e drept nu e aşa mare ca la alte căşti TWS. Cutia de transport cântăreşte 36.5 grame.

Tehnologie

Huawei FreeBuds 4i

Căştile au drivere dinamice de 10 de mm, microfoane duale, suport Beamforming. A se remarca microfonul de jos, pe partea dinspre gură a căştilor, cu un design despicat alungit pentru a tăia din efectele nocive ale vântului. Avem 3 moduri pentru anularea de zgomot: On, Off şi Awareness. Acesta din urmă lasa să treacă unele sunete, mai ales voci atunci când izolează zgomotul.

Avem şi o diafragmă şi bobină din compozite polimerice şi o latență scăzută, decentă chiar şi la jocuri. Conexiunea se face la telefon via Bluetooth 5.2, iar pairing-ul este rapid. Primim şi suport pentru codecuri ca AAC şi SBC.

Autonomie

Pe hârtie ni se promit 10 ore de muzică per cască şi 22 de ore cu tot cu cutia de transport şi încărcare. Eu am testat personal autonomia şi cu ANC pornit şi cu volumul dat pe la 80% am atins cam 7-8 ore autonomie. Cutia oferă vreo 3 încărcări full până să ajungă pe zero. Avem şi fast charge cu încărcare de 10 minute oferind 4 ore de playback. Încărcarea completă tine aproximativ o oră, poate mai puţin.

Experienţa audio

Huawei FreeBuds 4i

Am pornit cel mai nou album al formaţiei Greta Van Fleet, "The Battle at Garden's Gate", iar trupa poreclită "Led Zeppelin 2" sună acum mai mult ca Scorpions. Melodiile s-au auzit tare şi clar, dar volumul nu e fost exagerat, asurzitor. A fost poţentat de anularea de zgomot, care îl face să pară mai ridicat. Anularea de zgomot este eficientă, iar căştile au livrat un bas acceptabil, dar nu aşa profund şi puternic ca la Huawei FreeBuds 3 parcă.

Am ascultat nişte DMX în memoria rapperului care a încetat din viaţa recent şi basul era acolo, dar nu "duduia". Înaltele se aud plăcut totuşi şi înlănţuirea de chitare şi voci la Greta Van Fleet m-a uns pe suflet. Experienţa audio este echilibrată. Apelurile s-au auzit excelent şi lumea m-a auzit foarte bine, chiar şi cu masca pe faţă şi pe vânt, deci microfoanele fac treabă bună. Ca o concluzie, acestea sunt căşti de 399 lei, care se aud ca şi cele de 700 de lei.

Software şi control

Huawei FreeBuds 4i

Am primit 2 actualizări până acum, realizate prin aplicaţia Huawei AI Life de pe Huawei P40 Pro. Tot de acolo poţi seta gesturile tactile de pe cască, care pot porni sau opri o piesă, trece la următoarea sau activa ANC. Apropo, când scoţi casca din ureche se opreşte muzica, iar când o introduci la loc va porni piesa.

Concluzie

Huawei FreeBuds 4i este o pereche de căşti de 399 lei, care se aude că una de 700-800 lei. Ascultătorul de rând nu va sesiza mari diferenţe, dar pretenţiosul va vrea mai mult bas şi volum. Aş zice că sunt căşti bune pentru consumat muzică pop, poate şi ceva rock mai moale. Anularea de zgomot este eficientă, căştile sunt comode, autonomia livrează pe măsură aşteptărilor.

Dacă ar fi să corectez ceva ar fi viteza de răspuns la inputul tactil. Altminteri eu mi-am savurat rock-ul clasic american de la Greta Van Fleet în mod satisfăcător. Căştile costă 399 lei şi le găsiţi aici.

Huawei FreeBuds 4i, prețuri actualizate:

Prezentare Huawei FreeBuds 4i

 
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×