Primele impresii: Samsung Galaxy A8 (2018) și Galaxy A8+ (2018)

1.519 ori
<b>Primele impresii: Samsung Galaxy A8 (2018) și Galaxy A8+ (2018)</b>Înainte de a face marele pas în 2018 am avut ocazia să arunc o privire asupra smartphone-urilor Samsung Galaxy A8 (2018) și Galaxy A8+ (2018) dispozitive despre care am trasat câteva impresii pe care le puteți afla și voi vizionând

Pe la sfârșitul anului trecut am scris un articol bazat pe scurgerile de informații despre seria A din 2018 de la Samsung. În mare parte presupunerile mele s-au adeverit. În 2018 nu mai avem o amestecătură de denumiri (A3,A5,A7,A8). Avem numai două - Samsung Galaxy A8 (2018) și Galaxy A8+ (2018). Eu am avut norocul de a-l primi ceva mai devreme de lansarea oficială. Vedeți mai jos un video hands-on cu noile modele.

Din primele impresii pot spune că mă așteptam la o formă ceva mai aproape de Samsung Galaxy S8. Cel puțin anii trecuți asta era ideea seriei A. Din 2018 avem o formă total diferită. E mult mai pătrățită. Din spate are similitudini cu un Galaxy Note 8, însă din față, seamănă leit cu un LG G6. Nu pot să zic că arată urât, dar cert îi lipsește acel vibe de Samsung. Sau poate asta e doar așa, în perioada de adaptare. 

Ce ține de materiale și asamblare, aici persistă ideea seriei A - un smartphone premium la exterior cu specificații ceva mai slabe. Design-ul compus din sticlă și metal creează impresia că ai un smartphone destul de scump în mână. Apropo, scanner-ul de amprente așa cum am intuit, s-a mutat mai jos de cameră și e mult mai accesibil decât pe Samsung Galaxy S8. Cel mai probabil, la S9 îl vom vedea exact în această poziție. 

Cea mai importantă noutate pe seria A 2018 este display-ul. A8 are o diagonală de 5,6 inch, iar A8+ de 6 inch, ambele cu acest aspect (18,5:9). Ca orice AMOLED de la Samsung, oferă o experiență plăcută, culori vii și unghiuri de vizualizare tare bune. Rezoluția apropo, nu e 2K, e un soi de Full HD alungit (2220 x 1080).

Samsung Galaxy A8

O noutate mai puțin așteptată am găsit-o la camera din față, adică la camerele de aici. Pe seria A din 2018 avem o cameră duală pentru selfie-uri. Partea interesantă e că acestea îndeplinesc două funcții. Una din ele are un unghi un pic mai larg și totodată, ambele lucrează pentru a crea acel efect de bokeh pe care l-am văzut la camera frontală de pe iPhone X și Pixel 2. Iar rezultatele, așa, la prima vedere, par destul de bunicele. 

Iubitorii de spațiu de stocare vor avea aici o surpriză, avem și două sloturi pentru SIM și unul separat pentru micro SD. Ce ține de specificații la fel avem un octa-core nou nouț pe nume Exynos 7885, care la prima vedere se descurcă tare bine, dar, la început nici un model nu face mari pretenții, vedem pe parcurs ce mofturi va arăta. 

Soarta acestui model va fi mai bine conturată atunci când vom afla prețurile oficiale (încă nu au fost anunțate). Pentru că seria A este un mid-range, respectiv și prețul ar trebui să fie pe măsură. Dar având în vedere că aici avem parte de materiale de calitate, display ca la frații mai mari, camere duale e.t.c, ceva îmi spun că și prețul va suferi de la asta. Iar cu cât prețul unui mid-range se apropie mai tare de un flagship, cu atât mai tare scade popularitatea acestuia.

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×