OnePlus 11 5G îşi păstrează formatul ergonomic al ultimelor două generaţii. Cumva se mulează excelent pe palmă, e uşor de manevrat şi butoanele sunt puse la îndemână. Are sticlă în spate şi fata şi o rama din aluminiu, în vreme ce zonă camerei include oţel inoxidabil.
Video-review OnePlus 11 5G, secțiunea Design
În continuare camera arăta ca o "yală" prinsă de ramă, doar că acum cu modul circular şi nu pătrat. Aduce cu un Huawei Mate sau Lumia aş zice, doar că.... descentrat, cu modulul foto spre lateral. În plus, telefonul nu sta fix pe masă când e culcat pe spate, ceea ce poate deranja pe cineva cu OCD. O husă ar fi utilă. Utilă şi pentru faptul că are spate lucios, care atrage amprente.
Designul e "dintr-o bucată", cu look cromat pentru cameră şi o curbură concepută de inginerii OnePlus pentru a aduce o îmbinare perfectă a sticlei din faţă şi spate cu rama metalică. Nu simţi nicăieri întreruperi ale curbei.
Nu are certificare IP şi promite doar protecţie contra stropirii. Mi se pare că are o greutate echilibrată (205 grame, dar bine distribuite) şi o grosime rezonabilă, de 8.53 mm. E disponibil pe nuanţele Eternal Green şi Titan Black şi mă bucur să văd revenind butonul slider Mute, trademark OnePlus în universul Android. Lipsise de pe OnePlus 10T. Pentru protecţia contra zgârieturilor avem Gorilla Glass Victus în faţă şi Gorilla Glass 5 în spate.
Nu aş numi telefonul alunecos, curburile spatelui îl ţin la fix în palmă şi ai suficientă rama de care să te apuci cu degetele. Zona frontală e imersiva, muchiile sunt înguste. E clar că o să ştii de la distanță ce telefon e, asta prin intermediul camerei, deşi e posibil că designul sau să nu încânte pe toată lumea. Ce e clar e că modulul circular e mai "suav" decât cel pătrat. Personal prefer varianta verde, dacă ar fi să aleg. Găsesc construcţia solidă, dar presimt un pocinog la JerryRigEverything.
Disponibilitate
Prețuri actualizate