LG G6: Cameră zmeu la fotografiere, Prâslea cel subnutrit la video

785 ori
<b>LG G6: Cameră zmeu la fotografiere, Prâslea cel subnutrit la video</b>LG G5 şi G4 se pot lăuda că în ultimii ani au avut un punct forţe de care s-au ancorat puternic: realismul culorilor din fotografiile capturate. Chiar dacă şi alte flagship-uri se descurcau bine în acea zonă, LG pur şi simplu reuşea să se apropie cel..

LG G5 şi G4 se pot lăuda că în ultimii ani au avut un punct forţe de care s-au ancorat puternic: realismul culorilor din fotografiile capturate. Chiar dacă şi alte flagship-uri se descurcau bine în acea zonă, LG pur şi simplu reuşea să se apropie cel mai mult de culorile pe care le percepem noi cu ochiul în realitate.

Trecând totuşi la anul 2017, dăm peste LG G6, cu a sa cameră duală, cu senzori de 13 + 13 MP. Primul este un senzor de 13 MP cu deschidere F/1.8 şi unghi de vizualizare de 71 de grade, iar al doilea este un senzor de 13 MP wide angle, care ajunge la un unghi de 125 de grade. Deschiderea să este F/2.4. Camera e capabilă şi de stabilizare optică (versiunea 2.0), PDAF, are blitz dual LED şi ambii senzori folosiţi aici sunt de tip Sony IMX 258.

În faţă pentru selfie avem o cameră de 5 MP cu lentila wide angle la 100 de grade, plus deschidere F/2.2. Aplicaţia Camera porneşte rapid, avem şi focalizare rapidă, dar nu chiar la nivel de Galaxy S8 totuşi. Mecanismul de zoom mi se pare interesant, în ideea că tragem de un slider al butonului shutter, nu facem pinch to zoom. Modurile de fotografiere includ Manual, Auto sau Square, acesta din urmă oferind şi un preview în timp real al capturii noastre.

În modul manual primim reglaje pentru balans de alb, expunere, focalizare, ISO şi shutter, plus că avem opţiuni manuale şi pentru filmare. Alte moduri puse la dispoziţie de cameră sunt Auto, Panorama, Panorama la 360 de grade, Food, Popout, Snap, Slow Motion, Time Lapse, HDR şi avem şi efecte la dispoziţie aici. Modul Popout creează un fel de vignetare în jurul centrului imaginii, cu diferite rame cu efecte.

Trecând la galeria foto realizată pe timp de zi, am avut după cum ne aşteptam parte de culori excelent calibrate, după modelul lui LG G5 de altfel. Claritatea a fost excelentă, detaliile foarte bune şi am remarcat în special contrastele că sunt bine surprinse. Şi Dynamic Range-ul a fost la înălţime, peste ce oferă un Huawei P10 sau P10 Plus să zicem.

Prim planurile au fost maiestuoase, iar LG G6 s-a descurcat foarte bine cu capturarea acelor nuanţe speciale de la Golden Hour, pentru că am avut şi câteva cadre la apusul soarelui, când e perioada propice de fotografii artistice. Nici cea mai mică urmă de blur nu apare în capturile noastre şi am dat zoom cât am dorit fără să pierdem detalii, deşi rezoluţia nu e chiar la nivel de Xperia.

Am prins şi nişte nori pufoşi randaţi cum trebuie, iar Panorama a fost destul de generoasă, la 18.960 x 3872 pixeli. Nu am avut zone arse, iar captura wide a fost uimitoare, în stil de documentar Naţional Geographic dacă vreţi şi prinzând o grămadă de detalii extra. Se pretează la utilizarea în vacanţe aş zice. Selfie-urile nu prea au impresionat totuşi, pentru că detaliile nu au fost cine ştie ce, dar textura fetei a fost în grafic.

Culorile au arătat binişor, dar atunci când soarele e puternic, camera frontală intra în confuzie. Aş zice că e sub iPhone 7 la selfie acest LG G6. În continuare mă mir şi că LG nu a pus vreo funcţie Bokeh aici, pentru că tot are camera duala. Captură wide şi culorile rămân puncte forţe, iar la claritate, focalizare şi detalii suntem la egalitate cu HTC U11 şi Galaxy S8.

Păcat de selfie totuşi. La captura low light am surprins o textură bună a clădirilor, dar zoomul ne-a dus într-o zonă mai grainy. Blitzul nu e foarte puternic parcă, dar claritatea a fost în general bună pe timp de noapte. Capturile cu camera wide angle nu au impresionat deloc noaptea, fiind albaştrii. Se vede şi că LG nu a plusat la deschiderea diafragmei, pozele de după apus fiind mai întunecate decât la Galaxy S8 şi HTC U11.

La aspecte pozitive avem textura obiectelor şi contururile lor, care arata foarte bine noaptea. Halourile luminilor stradale au mărimi rezonabile şi v-aş recomanda să folosiţi mai degrabă camera standard, decât pe cea wide angle noaptea, aceasta din urmă producând capturi gălbui sau albaştrii. Per total nu e rău, dar suntem mai degrabă în zona lui Huawei P10 la low light, decât a lui Galaxy S8 sau HTC U11.

Trecând la captura video, am filmat în format MP4, Full HD sau 4K, până la 50 Mbps bitrate. Am apreciat cum arată nuanţa de galben aici, dar nu am apreciat cum se descurcă microfonul la vântul puternic. Din păcate am avut o stabilizare optică destul de slabă, cu multe refocalizări la filmarea din mers. Foarte multe dintre filmări au avut culori arse, iar cerul arata ireal, un soi de albastru-cyan cum nu vezi nici în animaţii Disney.

Claritatea a fost în regulă totuşi, dar la zoom in am pierdut o grămadă de detalii. Filmarea la 60 FPS a fost de fapt cea mai bună, pentru că dintr-un motiv sau altul a pus la treabă senzorul cu lentila wide angle, care nu avea inexactităţile de culoare ale celui principal. Cum reuşeşte o cameră să facă poze bine calibrate la colorit şi să filmeze decalibrat nu o să înţeleg niciodată.

Camera frontală nu se dovedeşte o unealtă prea bună de vlogging, pentru că e complet debusolată de soarele de vară. Revenind la camera principală, avem totuşi şi veşti bune, precum faptul că schimbarea de expunere se face subtil şi claritatea e bună. În mare rămânem sub Galaxy S8 şi HTC U11, dar şi sub Pixel XL. Prea multe arsuri, refocalizări, decalibrări coloristice pentru a considera LG G6 un telefon bun la captura video.

Pe de altă parte filmarea la 60 FPS cu senzorul wide a fost bună. Mă mănâncă limba să spun că la filmare LG G6 e sub LG G5 chiar şi vă recomand să vă uitaţi pe filmările de anul trecut pentru a înţelege ce vreau să spun.

La captura low light video am filmat în Full HD, MP4 la 17 Mbps, iar rezultatul nu impresionează. Totul e foarte grainy, detalii nu prea avem şi luminozitatea e slabă. Imaginile sunt gălbui şi violet şi singurul lucru bun e object tracking-ul. Halourile luminilor stradale sunt uriaşe, imaginea e tremurată şi vibrează la fiecare pas, deci stabilizarea iese din schema.

Captura audio stereo nu prea se simte şi pot zice că filmarea e cu adevărat un călcâi al lui Ahile pentru acest telefon. Problema e că HTC U11 şi Galaxy S8 sunt net superioare şi LG mai are de lucrat să le ajungă la capitolul filmare. Apoi şi Pixel XL filmează mai bine, dar şi modele Xperia, deci LG V30 trebuie să vină cu ceva special şi pe latura video.

Meteahna filmărilor slabe mai apare uneori la camerele duale ce e drept şi mai puţin la cele singulare.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×