Am filmat sateliţii Starlink-6 ai lui Elon Musk pe cerul României; Iată când îi mai puteţi vedea şi voi

23.883 ori
<b>Am filmat sateliţii Starlink-6 ai lui Elon Musk pe cerul României; Iată când îi mai puteţi vedea şi voi</b>Elon Musk şi a sa companie SpaceX au lansat la începutul săptămânii încă 60 de sateliţi Starlink pentru a întregi constelaţia aflată în orbită joasă a Pământului. Odată cu lansarea numărul total de sateliţi Starlink ajunge la 422, iar aceştia parcurg..

Elon Musk şi a sa companie SpaceX au lansat la începutul săptămânii încă 60 de sateliţi Starlink pentru a întregi constelaţia aflată în orbită joasă a Pământului. Odată cu lansarea numărul total de sateliţi Starlink ajunge la 422, iar aceştia parcurg în linie spaţiul orbital fiind uşor de văzut chiar şi de către astronomi amatori... ca noi. Am surprins o parte din sateliţi deasupra Timişoarei la ora 21:33 pe 25 aprilie şi vedeţi momentul filmat mai jos.

Sateliții lui Elon Musk deasupra Timișoarei

Reţineţi că Starlink este un proiect SpaceX care ca rol furnizarea de servicii Internet întregii planete atunci când va fi gata constelaţia. Ar trebui să includă între 12.000 şi 42.000 de sateliţi pentru a acoperi toată Terra cu semnal. Într-un viitor nu foarte îndepărtat oriunde te-ai afla pe Glob o să ai viteza de "fibră" cu latență minimă. Ceea ce am filmat noi este Starlink-6 Group trecând deasupra României la ora 21:33 şi avem şi cititori care au văzut acest grup în Bucureşti, Ploieşti, Braşov şi alte oraşe (puteți posta fotografiile voastre în comentarii ).

Aici puteți vedea lansarea sateliților din data de 22.04.2020

Problema e că aceste corpuri cereşti sunt foarte luminoase şi pe viitor ar putea perturba observaţiile astronomice şi crea confuzie în spaţiul orbital prin numărul lor uriaş. Elon Musk ia în calcule să scadă luminozitatea dispozitivelor sale prin folosirea de materiale lumino-absorbante. Lansările includ mereu câte 60 de sateliţi deodată, fiecare cu o greutate de 250 de kilograme şi având la bord antena K Miu şi K Alpha band phased array.

Sateliții se află la o altitudine cuprinsă între 334.9 şi 1325 de kilometri.

Pentru cei curioşi am filmat corpurile cereşti produse de om trecând în formaţie "trenuleţ" cu un Huawei P40 Pro. Vor mai trece mâine dimineaţă (26.04.2020), de această dată gruparea Starlink 2-18 de la ora 4:33. Spor la observaţii!

PS: Aici aflați când și unde puteți observa constelația Starlink. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×